stregweb


Tilbage til DSPeaker forside Tryk her
Tilbage til DSPEaker forsideantimode13antimode2_0Anti-mode forhandler
HeaDSPeaker 5,1 surround

HeaDSPeaker 5,1 Surround System til hovedtelefoner

Har du nogensinde ønsket at du kunne nyde en film eller spille på din PS3, Xbox med fuld surround sound uden at forstyrre dine naboer eller familiemedlemmer?

Mange tror nok at hovedtelefoner aldrig ville give en ægte surround sound oplevelse, men tro om igen.

Vi mennesker har kun to ører så når vi hører en lyd skal vores hjerne være i stand til at bestemme retningen for oprindelsen af lyden baseret på et "stereo signal" som når vores trommehinder. Hvis nu man manipulerer en regelmæssig venstre/højre stereolyd på en smart måde for at efterligne de effekter der ville finde sted, hvis lyden rent faktisk ville komme fra en anden retning (fx bag os?). Det er rigtigt, vi ville få opfattelsen af at lydkilde er placeret bag os.

Det er præcis hvad HeaDSPeaker 5.1 surround system gør. Ovenstående mekanisme er generelt betegnet som HRTF system. Denne teknik er kendt for at arbejde men det har én alvorlig mangel, systemet virker kun så længe lytteren sidder helt stille men det er sjældent tilfældet at man kan sidde helt stille i lyttepositionen. Selv om det kun er lytterens hoved, der hele tiden laver små bevægelser vil det have indvirkning på hvordan man opfatter lyden iforhold til billedet. Hvis den forarbejdede lyd ikke afspejler disse bevægelser går surround effekten hurtigt tabt. Som en konsekvens ved ethvert sæt hovedtelefoner med surround system uden head tracking vil det ikke give den rigtige oplevelse.

Men HeaDSPeaker 5,1 er anderledes. Den er udstyret med en patenteret (US Pat. Nos. 7'672'809) real-time head tracking enhed der giver lydprocessoren de nødvendige oplysninger den har brug for at lave den rigtige dynamisk auralization. Dynamiske auralization giver hjernen øjeblikkelig feedback som i væsentlig grad bidrager til at opfatte retningen af lyden. Efter en meget kort tid med HeaDSPeaker 5.1 bliver man hurtigt vant til den gode surround lyd.

 
Følgende tilslutninger og tilbehør medfølger:

Optical S/PDIF (Dolby Digital 5.1 / DTS 5.1 / 2.0 PCM) [HeaDSPeaker Home]
USB (7.1PCM / 5.1 PCM / 2.0 PCM)
Analog 3.5mm stereo (2 channels stereo / 5 channel DSP-Logic active matrix decoding)
3.5mm stereo plug for binaural multichannel headphone output
3.5mm stereo plug for head-tracker (included) input